Over voedingssupplementen

Over voedingssupplementen

Populair

 

De nieuwe trend in voeding: voedingssupplementen. Waarom zijn ze zo populair? Bestond een gezond ontbijt vroeger in Nederland uit een bruine boterham met kaas en/of vlees en het avondeten uit aardappelen, groente en een stukje vlees tegenwoordig is dat een stuk ingewikkelder met de vele producten die de voedingsmiddelenindustrie ons voorschotelt. Gestimuleerd door de media (social media, tv en kranten) worden mensen steeds bewuster gemaakt dat ze gezond moeten eten, maar we weten ook van onszelf dat het moeilijk is al dat ongezonde lekkers te laten staan. 

 

Slechte eten compenseren

 

We denken het antwoord te hebben gevonden in voedingssupplementen om onze ongezonde leefstijl te kunnen compenseren en op die manier onze eventuele tekorten aan vitamines en mineralen aan te vullen. Met voedingssupplementen worden producten bedoelt in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes waar in geconcentreerde vorm vitamines, mineralen of andere voor de dagelijkse voeding onmisbare nutriënten zijn verwerkt als aanvulling op de normale voeding. Er zijn veel verschillende soorten te koop bij drogist of apotheek

 

Voedingssupplementen kunnen we in een aantal categorieën onderverdelen.

·       Enkelvoudige vitaminesupplementen. In deze supplementen zit één vitamine, bijvoorbeeld een vitamine D-pil. Onder invloed van de zon kan ons lichaam in de huid zelf vitamine D aanmaken. Verder speelt vitamine D een belangrijke rol bij de opname van calcium in het lichaam dat nodig is voor sterke botten en tanden.

·       Gecombineerde vitaminesupplementen. Dit zijn supplementen waar een vitamine gecombineerd wordt met een mineraal, bijvoorbeeld vitamine D gecombineerd met het mineraal calcium, of een vitamine B-complex met meerdere vitamines B (B2, B6, B12).

·       Multivitamines. In een multivitaminepil zitten naast vitamine C ook belangrijke B vitamines en mineralen als magnesium en ijzer bedoeld als een complete aanvulling op je dagelijkse voeding.

·       Overige supplementen. Naast bovengenoemde supplementen bestaan er ook supplementen met kruiden (kurkuma, sint-janskruid, knoflook, ginseng e.d.), visolie en lijnzaadolie (omega-3-vetzuren) of enzymen (stofwisselings- en/of spijsverteringsenzymen, zoals pepsine, lactase, amylase, coenzym-Q10 e.d.) 

Natuurlijk of synthetisch?

 

De bestanddelen van voedingssupplementen kunnen op twee manieren zijn geproduceerd. Ze kunnen op industriële wijze uit natuurlijke bronnen zijn geïsoleerd of gemaakt zijn met behulp van allerlei synthetische, biochemische processen (fermentatie, enzymreacties). In deze supplementen zitten naast de industrieel of synthetisch geproduceerde vitamines en mineralen ook een groot aantal hulpstoffen, bijvoorbeeld stoffen om het supplement langer houdbaar te maken, meer body te geven (vulmiddel) en geur- en smaakstoffen. 

 

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Beste Klant,

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we bij GenQ een spannende nieuwe samenwerking zijn aangegaan met InnerVitamins! Dit betekent dat al de beste producten die je kent en waardeert bij GenQ nu ook verkrijgbaar zijn bij InnerVitamins.

InnerVitamins staat bekend om hun hoogwaardige assortiment aan natuurlijke supplementen (vegan) en gezondheidsproducten.

We zijn verheugd om onze klanten toegang te bieden tot een nog meer uitgebreide selectie.

Of je nu op zoek bent naar vitaminen, mineralen, sportvoeding, of andere gezondheidsproducten, InnerVitamins heeft alles wat je nodig hebt om je gezondheidsdoelen te bereiken.

Je kunt nu de vertrouwde producten van GenQ vinden op InnerVitamins door middel van de volgende link:

InnerVitamins

We hopen dat je net zo enthousiast zal zijn over deze samenwerking als dat wij zijn en we kijken er naar uit om je te blijven ondersteunen op je reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Met vriendelijke groet,

Het GenQ-team